Contador: "Ik ben trots op wat we bereikt hebben"

Alberto Contador steeg vandaag na zijn coup van de zesde naar de vierde plek in het algemeen klassement. "Ik ben trots o...

Contador: "Ik ben trots op wat we bereikt hebben"

Alberto Contador stak het lont vandaag aan in de etappe die zou uitgroeien tot een van de mooiste van de afgelopen jaren. Door zijn aanval op ruim honderd kilometer van de meet klom hij van de zesde naar de vierde plaats in het algemeen klassement. 

"Ik ben heel blij met de etappe van vandaag. Toen ik gisteren de meet overkwam, was ik teleurgesteld, omdat de vorm niet overeen kwam met het resultaat. Vandaag las ik het rondeboek en zag dat de beklimmingen niet heel moeilijk waren, daarom besloot ik van begin af aan volle bak te gaan. Ik was me er van bewust dat ik een gevaarlijke gok nam, omdat ik wist dat als ze me terug zouden pakken het mogelijk was dat ik dan had moeten lossen."

Contador bleef echter wel vooruit, maar had in de finale te weinig over om te strijden voor de dagzege. "Ik denk dat we iets moois hebben laten zien vandaag en dat het publiek er van genoten heeft. Ik ben blij met wat we bereikt hebben. Morgen zal een stuk minder eisend zijn dat vandaag en gisteren, maar elke rit heeft zijn eigen verhaal. Ik ga mijn uiterste best doen in de rest van de Vuelta. Het is nog niet over", blijft de Spanjaard optimistisch.

Foto: Cor Vos