Etixx-Quick Step versterkt zich met Tim Declercq

Tim Declercq is de nieuwste aanwinst van Etixx-Quick Step. De 27-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise....

Etixx-Quick Step versterkt zich met Tim Declercq
  • Tim Declercq Tim Declercq

Tim Declercq komt volgend jaar uit voor Etixx-Quick Step. De 27-jarige Belg komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise. De voormalig nationaal kampioen bij de beloften is de zevende aanwinst voor het Belgische team. Eerder legde manager Patrick Lefevere onder andere Philippe Gilbert en Dries Devenyns vast voor volgend seizoen. 

Etixx-Quick Step verwacht dat de nieuwste aanwinst een solide renner wordt voor het team. De meest opvallende resultaten dit jaar behaalde Declercq in het voorjaar. "Deze overstap is als een droom die uitkomt", laat hij weten op de site van zijn nieuwe ploeg. "Ik weet wat mijn rol wordt en ik ben er klaar voor om alles te geven. Het is een eer om te rijden voor een team als Etixx-Quick Step, een team die evenveel van kasseien houdt als ik."

Manager Lefevere vond in Declercq precies de renner die hij wilde hebben. "We waren op zoek naar zo'n soort renner en Tim past in onze structuur. We volgen hem al een tijdje en zagen dat hij heel constant is, een sterke renner op wie je in elke situatie kunt vertrouwen. Hij heeft een grote motor. Ik heb er vertrouwen in dat hij ons vertrouwen zal terugbetalen en dat hij heel belangrijk gaat zijn in onze selectie voor volgend jaar."

Foto: Cor Vos