Duitse Vogel twijfelt aan prestaties Groot-Brittannië op Olympische Spelen

Kristina Vogel twijfelt aan het piekvermogen van de Britse baanploeg voor de Olympische Spelen. Dat stelde ze gisteren v...

Duitse Vogel twijfelt aan prestaties Groot-Brittannië op Olympische Spelen

Kristina Vogel twijfelt aan het piekvermogen van de Britse baanploeg voor de Olympische Spelen. Dat stelde ze gisteren voor de Duitse televisie.

"Ik wil geen verdenkingen uitspreken, maar ik heb mijn twijfels", zei Vogel volgens Sport1.de. "Ze halen allemaal zo'n hoog niveau, ik weet echt niet hoe ze het doen", sprak ze over de Britten.

Kanonnenvoer

Vogel sprak onder andere over de afgelopen wereldkampioenschappen op de baan en vergeleek de prestaties van de Britten destijds met die van nu. "Natuurlijk hebben wij het erover. Zij waren destijds kanonnenvoer. Ik weet het niet, misschien trainen ze drie jaar lang niet en daarna wel. Ze moeten íéts goed doen", klonk de Duitse wanhopig.

De Britten wonnen het goud op de sprint en de teamsprint bij de mannen, net als de ploegenachtervolging. Ook bij de vrouwen werd de teamsprint en de ploegenachtervolging gewonnen. Vanavond staan de halve finales van de individuele sprint op het programma. Vogel neemt het dan op tegen de Britse Katy Marchant. In de andere halve finale staat ook een Britse; Rebecca James sprint tegen Elis Ligtlee.