Omnium vrouwen: Trott breidt leiding uit in individuele tijdrit

Laura Trott gaat als leidster de avond tegemoet in het omnium voor vrouwen. Jolien d'Hoore en Sarah Hammer zijn haar gro...

Omnium vrouwen: Trott breidt leiding uit in individuele tijdrit

Laura Trott gaat als leidster de avond tegemoet in het omnium voor vrouwen. Jolien d'Hoore en Sarah Hammer zijn haar grootste concurrenten.

Na dag één van het omnium ging Laura Trott aan de leiding. Gisteren toonde zij zich de sterkste in zowel de individuele achtervolging als de afvalkoers. In beide onderdelen eindigde Kirsten Wild bij de beste vijf.

Het derde onderdeel betrof net als bij de mannen de individuele tijdrit. Waar de mannen een kilometer moesten afleggen, reden de vrouwen 500 meter. Ze moesten in negen heats aantreden, één tegen één.

Knikkers

Langzaam aan werd de stand gevormd voor de avondsessie. Daarin zouden alleen nog de vliegende ronde en de puntenkoers volgen. Wild moest aantreden in de op twee na laatste heat. De Belgische D'Hoore nam het op tegen leidster Trott in het slotduel.

Net als gisteren in de achtervolging openden Tsukagoshi en Gonzalez de debatten. De Japanse won de eerste heat in een tijd van 35.625. Haar tijd werd pas verbeterd in de vijfde heat. Berthon dook er vier tienden onder, maar de Australische Endmondson haalde daar in het volgende duel nog drie tienden af.

Dan was Kirsten Wild aan de beurt. Ze nam het op tegen de Wit-Russische Sharakova. Ze was dan wel sneller dan haar tegenstandster, haar tijd viel tegen. 36.562 was voorlopig de tiende tijd. En dan moesten de echte kleppers nog volgen. Wild had wat geluk dat Dideriksen enorm tegenviel en laatste werd.

Trott klokte vervolgens de tweede plaats, waar D'Hoore vierde werd. Daardoor loopt de Britse nu uit op haar directe concurrenten D'Hoore en Sarah Hammer. Wild volgt op de vijfde plaats, achter de winnares van de tijdrit Annette Edmondson.