LIGTLEE PAKT GOUDEN MEDAILLE OP ONDERDEEL KEIRIN

Elis Ligtlee heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een gouden medaille gewonnen. Ze deed dat op het onderdeel...

LIGTLEE PAKT GOUDEN MEDAILLE OP ONDERDEEL KEIRIN

Elis Ligtlee heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een gouden medaille gewonnen. Ze deed dat op het onderdeel keirin.

Ligtlee had in de halve finale het geluk een beetje aan haar zijde. Terwijl ze in verloren positie lag, zorgde een valpartij ervoor dat ze toch door kon naar de finale. Daarin lag alles weer open.

Achteraan

De Nederlandse, die fysiek veel meer in te brengen heeft dan haar concurrenten, begon van achter aan de keirin. Ze schoof na het wegtrekken van de gangmaker meteen naar de koppositie.

Ze ging op kop de laatste ronde in. Ze hield in het begin nog de Duitse Kristina Vogel. Halverwege de slotronde leek de Duitse echter langszij te komen. In de laatste bocht versnelde Ligtlee echter nog een keer. De concurrentie was nergens te bekennen. In de laatste meters kon Anna Meares nog voor spanning zorgen, maar het goud was al binnen voor de Nederlandse.

"Ongelooflijk dat dit gebeurd is! Niet normaal dit! Ongelooflijk. Ik kan het echt nog niet geloven", vertelde de sprintster kort na de finale. "Alles moest vanuit mezelf komen, anders werd het niks. Dat wist ik. Ik had niet durven dromen dat dit kon op de keirin. Het is echt bizar!" Ze besefte nog niet echt dat ze gewonnen had. "Niet te geloven. Nu doen vooral mijn benen zeer."