Lefevere: "Ik ben in blijde verwachting van handtekening Gilbert"

Philippe Gilbert zou al op weg zijn naar Etixx-Quick Step, en nu meldt manager Patrick Lefevre ook dat de transfer bijna...

Lefevere: "Ik ben in blijde verwachting van handtekening Gilbert"
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Philippe Gilbert zou al op weg zijn naar Etixx-Quick Step, maar nu meldt manager Patrick Lefevere dat de transfer bijna rond is. "Ik ben in blijde verwachting van handtekening Gilbert", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De transfer mag dan volgens de baas van Etixx-Quick Step al in kannen en kruiken zijn, een handtekening is er nog niet. Er is nog geen officiële bevestiging. Philippe heeft me per mail wel een ontwerp van een contract gevraagd, maar dat is geen garantie. Maar ik ben in blijde verwachting."

Lefevere en Gilbert troffen elkaar vlak na het Belgisch kampioenschap. De 61-jarige ploegbaas merkte toen hoe gretig Gilbert toen was. "In dat gesprek kwam hij heel gemotiveerd over. Hij is nog niet afgeschreven."

Lefevere kan maar éénjarig contract aanbieden

Gilbert is bereid om voor één seizoen te tekenen. Lefevere merkt bij andere renners dat die bereidwilligheid er niet is. Veel renners vertrekken of komen niet omdat de Vlaming maar een contract tot en met 2017 kan aanbieden. "Dat is de reden waarom Stijn Vandenbergh naar AG2R vertrekt en Nikolas Maes meer dan waarschijnlijk naar Lotto-Soudal. Maar het is wat het is. Zo zie je wel wie het eerst van de boot springt."

Wie ook niet gaat komen, is Sep Vanmarcke. "Blijkbaar loop ik hem mis. Tenminste dat heeft hij gezegd in Vive le Velo.