Kijkcijfers Tour de France maken een flinke daling

Er is een daling van maar liefst 32 procent te ontdekken wat betreft kijkcijfers bij de NOS. De piek van dit jaar lag op...

Kijkcijfers Tour de France maken een flinke daling

Het gemiddelde aantal kijkers voor de NOS tijdens de Tour de France zijn een stuk lager uitgevallen dan in 2015. Vorig jaar stemden 1,1 miljoen mensen af op de nationale omroep, terwijl dat dit jaar bijna 750.000 kijkers waren, dat is een daling van maar liefst 32 procent. 

Het best bekeken moment van de Tour de France was de heroïsche etappe in Andorra, die gewonnen werd door Tom Dumoulin. Op de piek keken er toen een kleine twee miljoen mensen naar hoe de renner van Giant-Alpecin in kletsnatte omstandigheden de zege voor zich opeiste. Ook kijkt de NOS tevreden terug op de Avondetappe. Presentatoren Herman van der Zandt en Dionne de Graaf mochten gemiddeld 871.000 kijkers verwelkomen.

In andere landen was er eenzelfde trend te ontdekken, want ook in landen als Spanje (-25), Vlaanderen (-16), Frankrijk (-10), het Verenigd Koninkrijk (-10), Duitsland (-10) en de Verenigde Staten (-5) was een daling te zien. Dat maakte Daam Van Reeth bekend, sporteconoom aan de universiteit van Leuven.