Bardet: "Ik wil het geel dragen en meenemen naar Parijs"

Romain Bardet droomt van meer. De 25-jarige klimmer wil snel een keer het geel om de schouders. "En daarna wil ik het me...

Bardet: "Ik wil het geel dragen en meenemen naar Parijs"
  • Afbeelding van Romain Bardet Romain Bardet

Romain Bardet, de nummer twee van de afgelopen Tour, droomt van meer. De 25-jarige klimmer wil snel een keer het geel om de schouders. "En daarna wil ik het meenemen naar de Champs Élysées."

De coureur van AG2R beantwoordde op de site van L"Equipe vragen van lezers. Op de vraag of het noodzakelijk is om de overstap te maken naar een andere ploeg te maken om Chris Froome te verslaan gaf hij een duidelijk antwoord: "Zeker niet. Het feit dat ik op het podium mocht staan, heb ik volledig aan mijn ploegmakkers te danken. En zonder Mikael Cherel had ik de etappe op de Mont Blanc nooit gewonnen. Dus voorlopig blijf ik hier."

Ook was hij het eens met Tourdirecteur Christian Prudhomme die ervoor pleitte om de ploegen kleiner te maken. "Dat lijkt mij een hele goede zaak. Zo krijg je meer open en leuke koersen. Mijn voorstel is om voortaan te starten met 25 ploegen van zes renners."

Olympische Spelen

Bardet start ook op de Olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro. Hij ziet zichzelf niet als de grote favoriet. "Dat is Alejandro Valverde. Dit parkoers ligt hem heel erg. Bovendien heeft hij de ervaring met het rijden van de klassiekers. Onze ploeg bestaat uit vier jonge honden, en we hopen dat wij voor een verrassing kunnen zorgen. Het feit dat wij vorig jaar het test-event hebben gewonnen (Vuillermoz won toen in Rio, red) zorgt wel voor veel zelfvertrouwen in onze ploeg."

Foto: Cor Vos