'Brabant wil al in 2017 Tour op bezoek krijgen'

Als het aan CDA Brabant ligt, doet de Tour de France volgend jaar Brabant aan. De politieke partij wil dat de provincie...

'Brabant wil al in 2017 Tour op bezoek krijgen'

Als het aan CDA Brabant ligt, doet de Tour de France volgend jaar Brabant aan. De politieke partij heeft hier door middel van het stellen van schriftelijke vragen op aangedrongen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie, zo blijkt uit een persbericht.

"Brabant is een echte sportprovincie, waarin top- en breedtesport hand in hand gaan", stelt Statenlid Stijn Steenbakkers. "De Tour de France is niet alleen een sportevenement van wereldklasse, maar ook een manier om mensen met uiteenlopende achtergronden van over de hele wereld bij elkaar te brengen."

"Al jarenlang zetten wielercriteria als die van Boxmeer, Chaam en Roosendaal Brabant op de kaart als provincie die sporten en fietsen hoog in het vaandel heeft staan. De Tour kan zowel top- als breedtesport in Brabant een geweldige impuls geven en trekt ongetwijfeld veel  Tourliefhebbers en fietstoeristen naar onze provincie, wat weet goed is voor de economie."

Het CDA heeft het college gevraagd om behalve voor de Tour ook te lobbyen voor andere grote rondes, zoals de Giro d'Italia en Vuelta a España. Mocht het volgend jaar niet lukken de Tour naar Brabant te halen, dan moet de provincie volgens het CDA inzetten op de edities van 2018 en 2019.

Foto: Cor Vos