Rivera pakt slotetappe in Thüringen; Cecchini eindwinnares

De laatste etappe in de vrouwenkoers Thüringen Rundfahrt is gewonnen door Coryn Rivera. De leiderstrui van Elena Cecchin...

Rivera pakt slotetappe in Thüringen; Cecchini eindwinnares

De laatste etappe in de vrouwenkoers Thüringen Rundfahrt is gewonnen door Coryn Rivera. De 23-jarige Amerikaanse was vooruit met een clubje van vijf en won de eindsprint. De leiderstrui van Elena Cecchina kwam niet meer in gevaar.

Marianne Vos, Annemieke van Vleuten en Ellen van Dijk probeerde vandaag mee te zitten in de ontsnapping. Vos verspeelde gisteren een podiumplek door Cecchina teveel ruimte te geven. Uiteindelijk zat het Nederlandse trio niet in dekopgroep. Amy Pieters zat dat wel. Zij werd in de sprint verslagen door de Amerikaanse van UnitedHealthcare.

Toch was de Thüringen Rundfahrt een succes voor de Nederlandse rensters. Marianne Vos won drie etappes, Ellen van Dijk won één etappe, en werd derde in het eindklassement. Vos pakte wel de puntentrui in Duitsland.

Al met al kijkt Rabo-ploegleider Eric van den Boom terug op een geslaagde Thüringen Rundfahrt. “We hebben een dijk van een ronde gereden. Met drie etappezeges, een rol in het klassement en de sprinterstrui mag je best content zijn. En dan is er ook nog de fikse dosis moraal die Marianne hier heeft opgedaan in de aanloop naar de Spelen. Het kon bijna niet beter. Ze liet zien, dat ze de afgelopen weken fikse stappen heeft gezet en dat in een sterk veld.”