Kruijswijk in 2017: Twijfel over Tour, alles op Giro

Steven Kruijswijk richt zich in 2017 wederom op de Giro d'Italia. De klimmer van LottoNL-Jumbo twijfelt nog over deelnam...

Kruijswijk in 2017: Twijfel over Tour, alles op Giro
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk richt zich in 2017 wederom op de Giro d'Italia. De klimmer van LottoNL-Jumbo mikt na zijn goede optreden van de voorbije editie op een podiumplek in de Italiaanse ronde, meldt De Telegraaf. "Als dat is gelukt, vind ik dat ik de stap heb gemaakt om datzelfde in de Tour te laten zien."

Kruijswijk, die later dit jaar nog de Olympische wegwedstrijd en Ronde van Spanje rijdt en onlangs zijn contract met twee jaar verlengde, heeft de teleurstelling over de Giro-eindzege die hij in extremis verspeelde, naar eigen zeggen van zich af gezet. "Het heeft geen zin om daar over te blijven jammeren. Ik pik de positieve dingen er uit en dat is dat ik daar drie weken een heel hoog niveau haalde."

Deelname aan de Tour de France is voor Kruijswijk volgend jaar nog uiterst twijfelachtig. "Ik zeg niet dat ik volgend jaar geen Ronde van Frankrijk rijd, maar twee keer een klassement (Giro en Tour, red.) in ieder geval niet. Misschien in een andere rol. De kans op succes is voor mij in de Giro groter dan in de Tour. Ik ga voor minimaal een podiumplaats. Als dat is gelukt, vind ik dat ik de stap heb gemaakt om datzelfde in de Ronde van Frankrijk te laten zien."