Kelderman: "Niet veel renners rijden harder dan ik"

Kelderman: "Niet veel renners rijden harder dan ik"

Wilco Kelderman veroverde gisteren de leiderstrui in de Ronde van het Baskenland. In een loodzware etappe, waar leider Mikel Landa het tempo van de voorste groep niet kon volgen, werd de Nederlander van LottoNL-Jumbo achtste.

Van de favorieten demarreerde Wilco Kelderman gisteren als eerste. De coureur van LottoNL-Jumbo gaf aan dat zijn demarrage aangeeft hoe hij zichzelf voelt.

"Ik voel me heel sterk", gaf hij aan. "Ik durf initiatief te nemen omdat ik weet dat er niet veel renners harder rijden dan ik. Toen ik aanviel, zag ik Alberto Contador voorbij flitsen. Toen moest ik even aanpoten, maar ik wist dat als ik alles zou geven, hij niet ver bij me weg zou kunnen rijden. We hebben vandaag echt als ploeg gereden, zijn voortdurend oplettend geweest en zaten goed van voren. Tijdens de rit zei Paul Martens tegen me dat ik op het laatste klimmetje moest aanvallen. Ik zat op de juiste positie en koos mijn moment."

Koninginnenrit

Vandaag staat de koninginnenrit op het programma (zie profiel hieronder). De renners finishen dan bovenop de Uzartza. "We gaan morgen knokken en genieten", zei ploegleider Merijn Zeeman. "Er verandert niet zoveel voor ons. Alles staat nog heel dicht bij elkaar. Ook nu we de leiderstrui hebben, blijven we het van dag tot dag bekijken."

Etappe 5 - Vuelta Ciclista al Pais Vasco