Lars Boom wil hoogste podiumplek in velodroom Roubaix

Lars Boom wil hoogste podiumplek in velodroom Roubaix

Vorig jaar behaalde Lars Boom zijn beste prestaties in de kasseienklassiekers, maar hij wil meer. De Astana-renner denkt dat de hoogste trede op het podium in de velodroom van Roubaix haalbaar is. "Die koers heeft voor mij altijd de meeste uitstraling gehad, dat zal wel komen door mijn cross-achtergrond."

Tijdens zijn Nederlandse dienstjaren werd duidelijk dat Lars Boom vooral in Parijs-Roubaix goed uit de voeten kan. In 2011 werd hij twaalfde, in 2012 zesde en in 2013 veertiende. In 2014 verhinderde een scheurtje in de elleboog een goed voorjaar, maar Astana kende zijn talent en gaf hem een contract. De contacten werden al gelegd voor de Tour de France, maar toen hij daar in de kasseienrit van Ypres naar Arenberg Porte du Hainaut de gele loper uitlegde voor de coupe van Nibali, was het alleen nog wachten op zijn krabbel.

Zondag, in zijn zevende deelname, wil Boom het beter doen dan zijn vierde plek van vorig jaar. "Roubaix heeft voor mij altijd de meeste uitstraling gehad, dat zal wel komen door mijn cross-achtergrond. Ik vind het heerlijk om op de kasseien met de fiets te kunnen spelen en je weg te vinden. Voor de rest maakt de koers niet veel verschil, je moet elke beslissende strook met de eerste vijf of zes meezitten, anders kun je in de problemen komen."

 

Cover Wieler Revue 3Lees het complete interview met Lars Boom in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer ook interviews met Tom Boonen en Tony Martin. Daarnaast gingen we stophappen in de Strade Bianche en spraken we met de vier Nederlanders bij suikerziekteploeg Novo Nordisk!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!