Gerts met de zege in Volta Limburg Classic

Gerts met de zege in Volta Limburg Classic

Floris Gerts heeft in Eijsden de Volta Limburg Classic gewonnen. De renner van BMC kwam na een spannende finale als eerste over de streep, voor Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) en zijn eigen ploeggenoot Philippe Gilbert.

BMC controleerde de hele dag de koers. Een aanval van oudgediende Davide Rebellin (CCC Sprandi-Polkowice) op meer dan vijftig kilometer van de streep gooide roet in het eten van de World Tour-formatie. Na een nieuwe aanval van de Italiaan, stuurde BMC met Dylan Teuns en Loïc Vliegen twee renners mee. Een groep van zes vormde zich, nadat Lilian Calmejane (Direct Énergie), Maurits Lammertink (Roompot) en Nicola Boem (Bardiani-CSF) de aansluiting maakten.

Op dik tien kilometer van de streep ontstond een kopgroep van tien renners, met daarbij vijf BMC-renners: Rick Zabel, Floris Gerts, Philippe Gilbert en de al eerder genoemde Teuns en Vliegen. Ook Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) en Huub Duyn (Roompot) waren erbij. In het peloton ging Lotto-Jumbo nog een laatste keer proberen een massasprint op poten te zetten voor Moreno Hofland.

Op twee kilometer van de streep demarreerde Gerts. De renner uit Maastricht kon niet meer teruggepakt worden.