Voorjaar voorbij voor Debusschere

Voorjaar voorbij voor Debusschere

Na zijn akelige val in een greppel tijdens Gent-Wevelgem is de schade van Jens Debusschere bekend. Conclusie? De Belg van Lotto Soudal kan een streep door het voorjaar zetten.

Uit verder onderzoek is gebleken dat Jens Debusschere naast een kneuzing aan de onderste rugspieren, een kneuzing van het ac-gewricht (tussen het sleutelbeen en schouderblad), een lichte hersenschudding en een aantal schaafwonden ook twee gebroken dwarsuitsteeksels in de rug heeft. Rust is de enige remedie, daardoor zal de 26-jarige sprinter niet meer in actie komen dit voorjaar.

"Uiteraard is dit een zware ontgoocheling", aldus Debusschere. "Ik was vast van plan om dit voorjaar opnieuw een stap voorwaarts te zetten en voelde me goed van in de voorbereiding. Een val in Strade Bianche en een ribletsel dreigden roet in het eten te gooien, maar ik kon de Tirreno goed doorkomen, Jürgen Roelandts meehelpen in Milaan-Sanremo en in Dwars door Vlaanderen een heel mooie overwinning binnenhalen. Achteraf mag ik blij zijn dat ik daar op het hoogte schavotje stond. Ik had gehoopt de lijn door te trekken de komende weken, maar helaas...”

“Afgelopen zondag voelde ik me heel goed, misschien wel in staat om opnieuw mee te spelen tot het einde", vervolgt hij. "Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk hoe ik ten val gekomen ben. Ik ben geraakt aan het hoofd, de schouder en vooral mijn rug. De blessures zullen mij enkele weken kosten om te herstellen. En daarna zal het er op aan komen om mij voor te bereiden op het volgende deel van het seizoen. Voor mezelf is dit pijnlijk, maar niks in vergelijking wat de families, vrienden en teamgenoten van Antoine Demoitié en Daan Myngheer doormaken.”