Etixx laakt tactiek concurrenten in E3

Etixx laakt tactiek concurrenten in E3

Etixx-Quick Step wist de E3 Harelbeke niet winnend af te sluiten, dus ging Lefevere op zoek naar een zondebok. Deze keer was het de concurrentie die commentaar kreeg van de manager van de Belgische grootmacht. Ook Boonen en Terpstra waren niet te spreken over hun collega's.

Nadat in volle finale Kwiatkowski en Sagan demarreerden op de Karnemelkbeekstraat, ontstond een achtervolgende groep van dertien renners. Maar de twee koplopers konden alsmaar meer uitlopen. ,,Ik had er op gerekend dat we na de Karnemelkbeekstraat konden samenwerken", aldus Boonen, die wel toegaf dat Sagan en Kwiatkowski te snel gingen voor hem. ,,Maar dan zie je dat de andere ploegen heel laks rijden. Stom, want ze zitten toch in hetzelfde schuitje als wij."

Terpstra was na de wedstrijd kwaad op de andere renners in de achtervolgende groep. ,,Ik heb me onwijs geërgerd. Wat was het doel van de anderen? Als je daar zit, kun je winnen. Maar zij koersten om de ereplaatsen. Het is ergens het lot van de ploeg die het best vertegenwoordigd is, maar ze moeten helpen als het niet lukt."

Ook Lefevere liet natuurlijk van zich horen. ,,Dat de andere ploegen zo laf koersen, is geen goede evolutie voor de koers. Waarom ze dat deden, moet je aan de andere managers vragen. Wij hebben de koers in handen genomen. "