Van Avermaet: "Hoofddoel blijft Ronde van Vlaanderen"

Van Avermaet: "Hoofddoel blijft Ronde van Vlaanderen"

Met de overwinning van Greg Van Avermaet in Omloop Het Nieuwsblad heeft de Belg zijn eerste voorjaarsklassieker uit zijn carrière binnen. "Sagan kloppen in zo'n sprint geeft me veel vertrouwen."

Greg Van Avermaet is zijn seizoen goed begonnen. Met zijn zege in Omloop Het Nieuwsblad pakte de BMC-Belg zijn eerste voorjaarsklassieker.

"Het was erg belangrijk voor me om de eerste klassieker van het seizoen te winnen", zegt Van Avermaet na afloop. "Ik ben blij dat ik een klassieker als deze eindelijk te pakken heb, want het is erg moeilijk om er eentje te winnen. Je weet nooit hoeveel klassieke zeges je uiteindelijk grijpt, dus ik geniet er met volle teugen van."

Vlaanderen

Van Avermaet reed met drie andere renners richting de streep: Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Luke Row (Team Sky), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) en Peter Sagan (Tinkoff).

"Om Sagan te verslaan in zo'n sprint geeft me veel vertrouwen", vervolgt de 30-jarige coureur van BMC. "Maar mijn hoofddoel is nog steeds de Ronde van Vlaanderen en om deze overwinning in mijn zak te hebben is een goede manier om het seizoen te starten."