Direct Energié opvolger van Europcar

Direct Energié opvolger van Europcar

Jean-Rene Bernaudeau heeft de opvolger van Europcar bekendgemaakt. Direct Energié volgt het autoverhuurbedrijf op. De nieuwe sponsor is een leverancier van elektriciteit en gas. Het team gaat bestaan uit tenminste twintig man.

Bij de bekendmaking waren onder andere Romain Sicard, Bryan Coquard en Thomas Voeckler aanwezig. De andere kopstukken van het team, Pierre Rolland en Cyril Gautier, vertrokken naar respectievelijk Cannondale-Garmin en Ag2r-La Mondiale. Eerder deze week kwam al naar buiten dat Bryan Coquard trouw bleef aan het team van Jean-Rene Bernaudeau. Zijn sprinttrein wordt zelfs uitgebreid met Cofidis-renner Adrien Petit. Ook Sylvain Chavanel komt het team versterken. Hij komt over van IAM Cycling.

Jean-Rene Bernaudeau gaf aan waarom Direct Energié de nieuwe sponsor is geworden en keek alvast vooruit naar de plek van het team in het peloton. “Ik koos Direct Energié omdat ik een partner wilde die verleid zou worden door het langdurige opleidingswerk dat ik heb gedaan. Ik ben er van overtuigd dat Direct Energié zal gaan verrassen en dat we een goede vibe brengen in het peloton dankzij de ‘panache’ en vechtmentaliteit.”