Huwelijk Betancur en AG2R voorbij

Huwelijk Betancur en AG2R voorbij

De wegen van Carlos Betancur en AG2R La Mondiale scheiden. De Colombiaanse renner en het Franse team zijn beiden tot de beslissing gekomen om het contract van Betancur per direct te ontbinden.

Betancur won vorig jaar nog Parijs-Nice. Veel mensen om hem heen, inclusief het team, verwachtten na die overwinning dat Betancur de stap naar de echte top kon zetten. Maar die groei kon de 25-jarige coureur nooit maken.

"De ploeg en ik zijn tot de conclusie gekomen dat ik een verandering moet maken om mijn carrière de goede kant op te sturen", aldus Betancur. "Ik ben blij dat we samen deze beslissing hebben genomen, zodat ik me kan richten op een nieuwe start bij een nieuw team."

Volgens AG2R La Mondiale hebben zij er alles aan gedaan om de Colombiaan op hetzelfde niveau te brengen als in de editie 2014 van Parijs-Nice. "Na enkele maanden gewerkt te hebben aan de vorm van Carlos, zijn we tot de conclusie gekomen dat wij elkaar geen oplossing konden bieden", zegt algemeen directeur Vincent Lavenu van de Franse equipe. "Daarom hebben wij, samen met de renner, besloten om afscheid van elkaar te nemen."