Transferwindow: Porte, Jensen, Slagter en Tronet

Transferwindow: Porte, Jensen, Slagter en Tronet

Sinds dit weekend is de transferwindow in het wielrennen weer geopend. Nu mogen renners officieel van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje.

Zo was dit weekend al bekend geworden dat Richie Porte (foto) zal verkassen van Team Sky naar BMC. De overgang van de Australiër hing al een tijdje in de lucht, maar is dan nu definitief gemaakt. Porte zal bij BMC een meer vrije rol krijgen dan tot dusver bij Sky het geval was. Zo mag hij voor zijn eigen kans gaan in de Tour de France 2016. Porte zal dan samen kopman zijn met Tejay van Garderen.

Ook is vanochtend bekend geworden dat Juul Jensen de overstap maakt van Tinkoff-Saxo naar ORICA-GreenEdge. De 26-jarige Deen maakte dit jaar al indruk in de Giro, en mag zich nu verder gaan ontwikkelen bij de Australische ploeg. Jensen zal de Vlaamse klassiekers gaan rijden, en wordt ook verwacht in de Tour de France.

[embed]https://twitter.com/ORICA_GreenEDGE/status/628098716747067392[/embed]

En dan zijn er nog de geruchten. Zo is het nog steeds de vraag waar Tom Jelte Slagter volgend jaar zal rijden. Team Lotto NL-Jumbo lijkt de beste papieren te hebben om de Groninger te contracteren. En ook Steven Tronet lijkt te gaan verkassen. De kersverse Franse kampioen lijkt zijn trui te gaan verzilveren. AG2R-La Mondiale wordt in diverse Franse media genoemd als de nieuwe ploeg van Tronet, die nu nog voor Auber 93 rijdt.