Gesink tevreden over 'superdag' in eerste bergrit

Gesink tevreden over 'superdag' in eerste bergrit

Robert Gesink kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste bergetappe van de Tour de France. De klassementsrenner van Lotto-Jumbo trok op de slotklim ten aanval en eindigde uiteindelijk keurig als vierde, wat hem in de algehele rangschikking naar de achtste plaats deed stijgen. ,,Vandaag was denk ik heel goed", zei hij tegen de NOS. ,,Voor morgen zien we wel weer. Er zit nog veel te komen. Het was een superdag. Die kans moet je pakken."

Met nog ruim elf kilometer tot de finish demarreerde Gesink uit de groep met favorieten. Binnen korte tijd reed hij een halve minuut voorsprong bij elkaar, maar toen Chris Froome uiteindelijk versnelde was die razendsnel weer verdwenen. Dacht Gesink nog aan de etappezege? ,,Zeker, zeker. Stom hè, eigenlijk. Als je eraan denkt.... Dat had ik beter niet kunnen doen."

Al met al overheerst bij de Varssevelder een positief gevoel. ,,Ik ben kapot, maar wel tevreden. Ik zat aan het begin en ik zag allemaal mensen er tussenuit sturen en ik voelde me eigenlijk goed."