Welten beste landgenoot in slotrit Karlsberg

Welten beste landgenoot in slotrit Karlsberg

Bram Welten was vandaag de beste Nederlander in de derde en laatste rit van de Trofeo Karlsberg in Duitsland, die meetelt voor de Nations Cup voor junioren. Welten kwam als zesde over de streep in de koers die door de Fransman Clément Betouigt-Suire werd gewonnen.

Pascal Eenkhoorn was in het eindklassement de beste landgenoot, hij sloot de koers af op plaats dertien. De eindzege ging naar een Duitser: Patrick Haller. Nederland eindigde in het ploegenklassement als zevende.

Volgens talentcoach Piet Kuijs had Eenkhoorn hoger kunnen eindigen. ,,Een gemiste kans. Pascal rijdt hier een sterke ronde, maar doet zichzelf te kort door te behoudend te fietsen in de openingsetappe. Op de slotdag probeerde hij nog een slag te slaan in het klassement, maar – net als we in de voorgaande koersen gezien hebben - wordt er tegenwoordig op de slotdag door de ploeg van de leider gecontroleerd gereden. Zoals nu werd gedaan door de Duitse ploeggenoten van eindwinnaar Patrick Haller. Vluchters hebben dan meestal geen schijn van kans.”

,,Je weet dat je in dit soort koersen alle kaarten op tafel moet leggen en lef moet tonen. Pascal heeft te behoudend, te zuinig gereden, op die eerste dag. Hij liet eerst een groep van vijf vertrekken en toen opnieuw een aantal mannen. Die mannen beheersten uiteindelijk het klassement en die achterstand was uiteindelijk niet meer goed te maken. Jammer, want hij rijdt een sterke tijdrit en had hier top vijf en misschien wel top drie kunnen rijden. Dit soort etappekoersen zijn heel geschikt voor hem, maar die kans heeft hij voorbij laten gaan.”