Valverde leider in de WorldTour

Valverde leider in de WorldTour

Alejandro Valverde is na zijn winst in Luik-Bastenaken-Luik de nieuwe leider in de WorldTour. De eindwinnaar van vorig jaar passeerde Richie Porte, die tot vandaag eerste stond in de stand. Valverde heeft nu 338 punten, Porte volgt met 303. Op 101 punten van Valverde volgt Alexander Kristoff als derde. Niki Terpstra is de beste Nederlander in het klassement, al zakte hij wel van elf naar veertien. De kasseienspecialist verzamelde tot nu toe 140 punten.

In het landenklassement is Spanje over Australië geklommen en de nieuwe leider. De Spanjaarden reden al 807 punten bij elkaar, de Australiërs 638. Nederland volgt achter Colombia als vierde, met 435 punten.

Etixx-Quick Step blijft aanvoerder van de ploegenstand, vooral dankzij het sterke optreden van de jonge Fransman Julien Alaphilippe. Hij werd vandaag tweede in Luik, net als woensdag in de Waalse Pijl. De Belgische ploeg heeft 779 punten, Sky is tweede met 673. Lotto-Jumbo neemt de vijftiende plaats in, met zeventig punten. Alleen FDJ en Cannondale-Garmin staan onder het Nederlandse team.