Geen klassiekers voor Cancellara

Geen klassiekers voor Cancellara

Een enorme domper voor Fabian Cancellara: de meervoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is de rest van het voorjaar uitgeschakeld. De Zwitserse hardrijder heeft enkele breukjes in de onderste ruggenwervels opgelopen tijdens de massale valpartij vroeg in E3 Harelbeke vanmiddag. Cancellara hoeft niet onder het mes, maar moet wel rust houden.

De klassiekerkopman van Trek Factory Racing won de Ronde van Vlaanderen afgelopen jaar, net als in 2010 en 2013. In Parijs-Roubaix was Cancellara in 2006, 2010 en 2013 de sterkste.

Uiteraard reageerde Cancellara aangeslagen nadat onderzoek in het ziekenhuis uitwees dat hij een streep moet zetten door zijn favoriete koersen, zoals ook zijn rivaal Tom Boonen al overkwam. ,,Het gebeurde allemaal zo snel. Er werd ineens geremd en voor ik het wist, vloog ik er op. Ik kon geen kant op. Ik dook over een aantal renners heen en kwam bovenop wat fietsen terecht. Direct had ik veel pijn, maar uit een soort reflex probeerde ik nog even door te fietsen. Maar ik moest stoppen. Nu rest mij niks anders dan de pijn verbijten..."