Kelderman tankt vertrouwen in Catalonië

Kelderman tankt vertrouwen in Catalonië

Wilco Kelderman heeft gisteren (dinsdag) behoorlijk wat vertrouwen getankt in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. De kopman van LottoNL-Jumbo sprintte achter winnaar Alejandro Valverde (Movistar) naar de vijfde plaats. ,,Daar ben ik blij mee en dat geeft vertrouwen", zegt hij op de ploegwebsite.

Na zijn teleurstellende optreden in Parijs-Nice wilde Kelderman zich in Catalonië revancheren. De eerste stap is inmiddels dus gezet. ,,Ik voelde me redelijk goed”, blikt de 23-jarige Nederlander terug. ,,Het was de hele dag slecht weer, maar ik heb het nooit echt koud gehad. In de finale ging het uiteindelijk vrij goed. De jongens hebben me prima van voren afgezet. Daarna zaten Steven Kruijswijk en ik bij elkaar in de buurt en kan ik uiteindelijk naar de vijfde plaats sprinten. Daar ben ik blij mee en dat geeft vertrouwen. Dat ik daardoor ook de witte trui mag dragen, is mooi meegenomen.”

Met nog vijf etappes voor de boeg staat Kelderman voorlopig dertiende in het algemeen klassement. De achterstand op klassementsleider Maciej Paterski (CCC) bedraagt al bijna drie minuten.