Mollema denkt aan podium Tirreno-Adriatico

Mollema denkt aan podium Tirreno-Adriatico

Bauke Mollema richt zich, na zijn uitstekende prestatie in de koninginnenrit van gisteren (zondag), op een podiumplaats in de Tirreno-Adriatico. Dat laat de kopman van Trek Factory Racing weten aan De Telegraaf. ,,Natuurlijk denk ik nu aan het podium, maar eerst moeten we nog een heuvelrit overleven en dan wacht een tien kilometer lange slottijdrit."

Over zijn prestatie in de door sneeuw heroïsch geworden bergetappe, waardoor hij naar de tweede plaats in het algemeen klassement klom, was Mollema meer dan tevreden. ,,Zeker op zo’n lange aankomst bergop doet het je deugd dat je ze er dan bijna allemaal erop hebt gelegd”, doelt hij op het sterke deelnemersveld in Italië. ,,Je wilt je direct bewijzen binnen een nieuwe ploeg. Het vertrouwen dat ze vanaf het begin in mij hebben uitgesproken, wil je waarmaken. Onbewust stond er richting deze wedstrijd behoorlijk wat druk op me."

Koud heeft Mollema het, ondanks de sneeuw, naar eigen zeggen nooit gehad. ,,De laatste twee kilometer ging de regen pas over in sneeuw. Van voren reed iedereen gewoon met korte mouwen en zonder beenstukken. Eerlijk gezegd heb ik het niet eens koud gehad."