Mollema: 'Verandering parkoers niet ideaal'

Mollema: 'Verandering parkoers niet ideaal'

Volgens Bauke Mollema speelde de ploegentijdrit die aanvankelijk op het programma stond om Tirreno-Adriatico te openen in het voordeel van zijn ploeg Trek Factory Racing. ,,Vorige week keek ik heel erg uit naar de ploegentijdrit. Ik vind het mooi om te doen en we hebben er een geweldige ploeg voor. Ik denk dat we hadden kunnen winnen."

Maandag maakte de organisatie van Tirreno-Adriatico bekend dat de ploegentijdrit geschrapt werd en vervangen door een proloog. ,,Het was wat laat, maar twee dagen van tevoren wisten we van de verandering en konden we onze focus verleggen. De warming-up is hetzelfde, het enige verschil is dat je er alleen voor staat." Maar Mollema denkt niet dat de verandering groot effect heeft op de eindstand: ,,De aankomst op de Monte Terminillo brengt grotere verschillen dan de individuele tijdrit."

Jesse Sergent, ploegmaat van Mollema, staat zijn Nederlandse kopman bij in het punt dat de verandering nadelig was voor Trek. ,,We hadden niet echt tijd om een goede voorbereiding te kunnen hebben op de individuele tijdrit. Er was maar anderhalve dag de tijd om de mentaliteit van een ploegentijdrit te veranderen in die voor een proloog. Voor Bauke is het jammer, want we hebben echt een goede formatie voor de ploegentijdrit. We hadden in 22 kilometer echt veel tijd kunnen pakken op de andere klassementsmannen."

Mollema pakte gisteren in de proloog vier seconden op de winnaar van vorig jaar Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).