LottoNL-Jumbo wil resultaat in Parijs-Nice

LottoNL-Jumbo wil resultaat in Parijs-Nice

Sinds december kijkt LottoNL-Jumbo al uit naar Parijs-Nice, een van de grote doelen in het voorjaar. Dat meldt de ploeg zelf op haar website. Wilco Kelderman en Moreno Hofland zijn de kopmannen van de enige Nederlandse WorldTour-formatie in de Koers naar de Zon.

Ploegleider Merijn Zeeman zegt dat iedereen zich goed heeft voorbereid op Parijs-Nice. ,,Dat moet resultaat bieden volgende week. De verwachtingen liggen hoog." Zeeman denkt dat Moreno Hofland goed hersteld is van zijn val in de Ruta del Sol. ,,Hij viel daar en voelde zich naderhand ziek, maar hij zal klaar zijn voor Parijs-Nice."

Wilco Kelderman moet een goed klassement rijden in de achtdaagse ronde, die zondag start. Met een proloog, een slottijdrit op de Col d'Èze en een aankomst bergop op de Col de Chaubouret vindt hij een parcours dat op zijn lijf geschreven is. ,,Wilco doet het fantastisch op dit moment", vertelt Merijn Zeeman. ,,Hij heeft zich al bewezen en we hebben een team dat in staat is om hem goed bij te staan."

Moreno Hofland won vorig jaar een etappe in Parijs-Nice. ,,Door deze resultaten verwacht men dit jaar meer van mij", vertelt Hofland. ,,Ik moet nog verbeteren en gelukkig gebeurt dat ook. Ik heb een goede winter gehad en had het niveau dat ik wilde hebben aan het begin van het seizoen. Het is jammer als je een terugslag meemaakt zoals in de Ruta del Sol, maar dat hoort erbij." Hij ziet voor zichzelf kansen in de eerste drie ritten in lijn en de vijfde etappe. ,,Het zou mooi zijn als ik net zoals vorig jaar een etappe kan winnen."

LottoNL-Jumbo ging vandaag de etappes in Noord-Frankrijk verkennen, omdat er in deze etappes (de eerste drie) kans bestaat op waaiervorming. ,,We willen de koers hier zeker niet verliezen", zegt Zeeman. Kelderman zelf verwacht veel van de Franse rittenkoers: ,,Vorig jaar was ik al goed in Parijs-Nice, maar was ik wat ongelukkig. Als alles goed gaat dit jaar, kan ik zeker top vijf rijden in het klassement."

Kelderman en Hofland worden in Parijs-Nice ondersteund door vier landgenoten: Jos van Emden, Steven Kruijswijk, Bram Tankink en Maarten Tjallingii. Tjallingii zou aanvankelijk Tirreno-Adriatico rijden, maar ruilde met Ten Dam. De ploeg wordt aangevuld met de Belg Maarten Wynants en de Nieuw-Zeelander George Bennett.