Démare: 'Ik kan ooit Parijs-Roubaix winnen'

Démare: 'Ik kan ooit Parijs-Roubaix winnen'

Arnaud Demáre droomt ervan ooit Parijs-Roubaix te kunnen winnen, iets wat volgens de Fransman zelf zeker niet onmogelijk is. ,,Vroeger was het een droom, maar nu voel ik dat die droom ooit werkelijkheid kan worden."

Dat zegt de 23-jarige sprinter van FDJ in gesprek met L'Équipe. ,,Het klopt dat we vaak over Roubaix praten, maar dan wel op lange termijn. We moeten eerlijk zijn. Het zou voorbarig zijn dit jaar al een geweldige prestatie te verwachten. Afgelopen jaar brak ik in het Carrefour de l'Arbre. Ik zat er wel, maar voelde me zwak, krachtloos. Tot nu toe heb ik geleden, geleden, geleden. Als je er op het einde nog bij zit en een demarrage kunt plaatsen, zou ik zeggen: 'goed, volgens jaar'."

Démare, die in 2014 als twaalfde de eindstreep op de wielerbaan in Roubaix passeerde, denkt dus dit jaar nog niet mee te kunnen doen voor de overwinning. In de toekomst sluit hij dat echter niet uit. ,,Vroeger was het een droom, maar nu voel ik dat die droom ooit werkelijkheid kan worden. Dit seizoen is een ritzege in de Tour de France waarschijnlijker."