Goos nog zeker vier maanden uit de roulatie

Goos nog zeker vier maanden uit de roulatie

Marc Goos (LottoNL-Jumbo) komt voorlopig nog niet aan de start van een wielerwedstrijd. Goos, die vorig jaar in de Ronde van Zwitserland zijn heup brak, moet al twee maanden op krukken lopen. Waarschijnlijk komen hier nog vier maanden bij, zo meldt Omroep Brabant.

De Noord-Brabander stapte in november vorig jaar na een revalidatie van vijf maanden weer op de fiets. Rond de feestdagen kreeg Goos nieuwe klachten aan zijn hoop, waarna nieuwe scans en onderzoeken hem uitsluitsel moesten geven. Uit de scans bleek dat Goos in juni vorig jaar niet alleen zijn heup brak, maar dat ook een bloedvat in zijn heup beschadigd raakte.

Met het uitstellen van zijn seizoensdebuut is Goos niet blij. ,,Ik mag mijn heup niet belasten en zelfs fysiotherapie kan ik nog niet volgen. Ik kan niets op het moment. Mooi klote", aldus de 24-jarige renner van de Nederlandse Lotto-ploeg. Op zijn terugkeer kan hij nog geen datum plakken: ,,Als ik eind deze zomer op de fiets klim, kan ik niet meteen een resultaat rijden. Het is beter als ik een streep zet door dit seizoen."