Coquard kraait victorie in Bessèges

Coquard kraait victorie in Bessèges

Bryan Coquard (Europcar) won de derde etappe in de Ster van Bessèges. Na een etappe van 152 kilometer in en rond Bessèges bleek hij de sterkste. Giacomo Nizzolo volgde op de tweede plaats, Dylan Theuns completeerde het podium. Pim Ligthart eindigde als vierde. De Belg Theuns nam dankzij de bonificaties de leiding over van landgenoot Kris Boeckmans.

Veel aanvallen vroeg in de koers, maar geen enkele poging leidde ook daadwerkelijk tot een lange vlucht. De Col de Trélys, deze dag driemaal opgenomen in het parcours, vormde een springplank voor veel aanvallen in de eerste kilometers. Onder anderen Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale) en - voor de derde dag op rij - Evaldas Siskevicius (Team Marseille 13-KTM) beproefden hun geluk, maar kregen nul op het rekest. Het peloton bleef onder aanvoering van de troepen van Lotto-Soudal van leider Boeckmans iedere aanval consequent inlopen.

Na ruim veertig kilometer volgde een tussensprint, gewonnen door Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise). Kort na die tussensprint, op de tweede beklimming van de Col de Trélys, kwam voor het eerst een kleine groep een beetje los van het peloton. Jimmy Engoulvent (Europcar), Jorge Camilo Castelblanco (Colombia), Wesley Kreder (Team Roompot), Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole), Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) en Brice Feillu (Bretagne-Séché) raakten 25 seconden weg bij de grote meute. Al snel bleef alleen Planckaert over.

Op tachtig kilometer van de streep was dan eindelijk de goede vlucht vertrokken. Planckaert had gezelschap gekregen van Pierre Rolland (Europcar), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Yoann Paillot (Team Marseille 13-KTM), Flavien Dassonville (Auber 93) en Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA). Al snel kregen zij een voorsprong van dik twee minuten. Serge Dewortelaer (Veranclassic-Ekoï) probeerde even de oversteek te maken, maar slaagde niet in zijn opzet.

Uiteindelijk kwam alles toch weer samen en won Coquard de massasprint.