Wippert wint slotrit Tour Down Under

Wippert wint slotrit Tour Down Under

Een knappe zege van Wouter Wippert: hij was de snelste in de slotrit van de Tour Down Under. Zo zorgde de tweedejaarsprof van de Australische Drapac-formatie voor de eerste Nederlandse zege van het seizoen en meteen in de WorldTour. Vorig jaar boekte Wippert al acht zeges in kleinere koersen, nu heeft hij ook een zege op het hoogste niveau beet.

Wippert was de snelste in de sprint van een uitgedunde groep, nadat een valpartij in de finale een gat sloeg in het peloton. Door de crash werd topfavoriet Marcel Kittel uitgeschakeld voor de dagzege. Wippert was na 90 kilometer sneller dan Australisch kampioen Heinrich Haussler en de Belg Boris Vallée.

De eindzege was voor Rohan Dennis. De Australiër van BMC zag dat zijn belager Richie Porte er niet in slaagde bonificaties te pakken en dus bleef het verschil twee seconden. Cadel Evans, bezig aan zijn afscheidstournee, werd derde. Tom Dumoulin eindigde op plaats vier als beste Nederlander. De kopman van Giant-Alpecin gaf 22 seconden toe op Dennis.