Shimano zet in op 'slimme sportbril'

Shimano zet in op 'slimme sportbril'

Een sportbril waarmee je letterlijk in een oogopslag al je trainingsgegevens kunt raadplegen, smsjes kunt lezen en zelfs foto's/video's kunt maken? Dat is de Recon Jet. Shimano zag wel brood in deze futuristisch ogende sportbril en neemt de distributie in de Benelux voor zijn rekening. De doelgroep? 'Trendsetters in het peloton'.

TouchpadDe Recon Jet (kortweg 'Jet') beschikt over een schermpje aan de onderkant van je lens waarmee gegevens als het ware 'in de lucht' geprojecteerd worden. Dankzij een in de bril geïntegreerd touchpad kan de gebruiker door het menu navigeren en is hij/zij in staat HD-video's en foto's te nemen. Op het scherm tover je eenvoudig data als snelheid, afstand, hoogtemeters, hartslag, vermogen en je cadans. Door de bril, die beschikt over een microfoon en speakers, aan je mobiel te koppelen is het zelfs mogelijk te bellen en smsjes te lezen. Fabrikanten kunnen bovendien hun eigen apps beschikbaar maken voor de Jet, zodat in de toekomst bijvoorbeeld ook de afstand tot een volgend Strava-segment te zien is. Dankzij WiFi, Bluetooth en ANT+ verbindingen lijken die mogelijkheden eindeloos.

Toegegeven, de bril oogt op het eerste gezicht nog wat aan de logge kant en we vragen ons af of het scherm met data geen storende werking heeft tijdens het fietsen. Dat gaan we begin 2015, als de bril verkrijgbaar is, maar eens in de praktijk testen!

Meer informatie: www.reconinstruments.com

Recon Jet with George Hincapie from Recon Instruments on Vimeo.