Spekenbrink: 'Renners liepen met een boog om ons heen'

Spekenbrink: 'Renners liepen met een boog om ons heen'

Vijf jaar geleden stond Iwan Spekenbrink met zijn ploeg Skil-Shimano aan de vooravond van zijn eerste Tourdeelname. Bij de ploeg die, inmiddels onder de naam Giant-Shimano, voor de vierde keer in de Tour van start gaat, had destijds niemand ervaring in La Grande Boucle. Dat is nu wel anders. De manier van werken stond destijds voorop bij Skil-Shimano. En die manier is anders dan men destijds in het peloton gewend was. ,,In het begin liep een grote groep renners met een boog om ons heen", stelt Spekenbrink in Wieler Revue 5.

,,In het wielrennen was het destijds misschien een andere manier dan gebruikelijk, maar voor sport in het algemeen was het heel normaal. We wilden niet alleen renners faciliteren, maar ook samen trainen. Dus niet meer met je eigen trainer, maar met onze trainer." Waar grote groepen renners vroeger met een boog om de ploeg heenliepen, is volgens Spekenbrink tegenwoordig het tegenovergestelde het geval. ,,De grootste talenten ter wereld hebben nu soms een voorkeur om naar onze ploeg te komen."

Lees in Wieler Revue 5 het volledige interview met Iwan Spekenbrink, waarin hij onder meer terugblikt op de afgelopen vijf jaar en vooruitblikt op de aankomende Tour de France.