Dennis de beste op Mount Diablo

Dennis de beste op Mount Diablo

Een dag na zijn tweede plaats in de tijdrit heeft Rohan Dennis in de Ronde van Californië bergop zijn slag geslagen. De Australiër van Garmin-Sharp was in de hitte de sterkste bovenop Mount Diablo en kwam met zes seconden voorsprong op Tiago Machado over de streep. De Portugees van NetApp-Endura bleef op zijn beurt twee tellen voor het Amerikaanse talent Lawson Craddock van Giant-Shimano.

Dennis maakte twintig seconden goed op klassementsleider Bradley Wiggins, die als negende eindigde. Lang bepaalde Wiggins het tempo van de groep met de favorieten tijdens de klim, maar toen zijn jonge landgenoot Adam Yates ging moest de kopman van Sky passen. Niet veel later zette Dennis aan voor zijn winnende rush. Hij verkleinde de kloof met Wiggins in de stand tot 24 seconden.

Laurens ten Dam werd elfde in de rit, op 29 seconden. Keurig was ook de achttiende plaats van neoprof Daan Olivier, die in de schaduw van zijn teamgenoot Craddock twee minuten en negentien seconden verspeelde. Ten Dam: ,,In het begin van de etappe voelde ik me niet heel goed, maar gelukkig kon ik er – mede dankzij het niet al te hoge tempo bij de start – doorheen komen. Op 400 meter van de streep ging ik aan, maar ik wist niet dat het daarna nog zo lastig zou worden. Ik verloor daardoor nog wat plekken en werd helaas laatste van het groepje.”