Eerste koers Vos: "Ga niet naar Drenthe om te winnen"

Eerste koers Vos: "Ga niet naar Drenthe om te winnen"

Marianne Vos staat zondag voor het eerst in tien maanden weer aan de start van wedstrijd. De Nederlandse rijdt de Drentse Acht van Westerveld, maar is realistisch. "Ik ben nog niet op het niveau waar ik moet en wil zijn, maar ik ben goed genoeg om te koersen."

Marianne Vos staat aan de vooravond van een belangrijke stap in haar herstel. De renster van RaboLiv spelt namelijk komende zondag voor het eerst in bijna een jaar weer een start nummer op, in de Drentse Acht van Westerveld.

"Ik kijk er enorm naar uit en ben blij dat ik weer de aansluiting bij de ploeg kan maken", zegt Vos op haar persoonlijke website. "Ik ga niet naar Drenthe om te winnen. Mijn grote winst is dat ik wedstrijdritme kan opdoen. Dat is in dit stadium het belangrijkste. Ik ben nog niet op het niveau waar ik moet en wil zijn, maar ik ben goed genoeg om te koersen."

Voorlopig is dit de enige koers van Vos op haar kalender. "Na afloop gaan we kijken hoe mijn lichaam hier op heeft gereageerd en wat de volgende stappen in mijn herstel zullen zijn. Het zal zondag best even wennen zijn na tien maanden afwezigheid, maar de terugkeer in het peloton is een belangrijke, volgende stap in mijn opbouw!"