Nibali naar Giro, Aru kopman Tour

Nibali naar Giro, Aru kopman Tour

Alexander Vinokourov heeft de planning voor het eerste halfjaar rond. Van de Astana-ploegbaas moet Vincenzo Nibali schitteren in de Giro d'Italia en fietst Fabio Aru de Tour de France.

Alexander Vinokourov ziet Mikel Landa vertrekken naar Team Sky, maar de Kazach heeft nog altijd twee ronderenners in zijn team die hij slim wil inzetten. Vincenzo Nibali staat op het programma voor de Giro d'Italia en in de Tour de France moeten alle pijlen gericht worden op Fabio Aru.

"Ik weet zeker dat Nibali en Aru twee verschillende programma’s zullen hebben", zegt Vinokourov in La Gazzetta Dello Sport. "Nibali wil terugkeren naar de Giro, Aru is 25 en enorm gegroeid. In twee of drie jaar kan hij de Tour winnen en ik wil hem direct testen. Het zijn twee grote leiders die veel gewonnen hebben, het is goed dat ieder zijn eigen doel heeft."

Revanche

Voor Nibali wordt het een weerzien met de Ronde van Italië sinds 2013, toen hij die grote ronde op zijn naam schreef. De Haai van Messina reed een ongelukkig wielerjaar; in de Tour de France kende hij een zwakke week en in de Vuelta a España werd hij verbannen wegens het opzichtig meeliften met de ploegleiderswagen. Nibali revancheerde zich nog door de Ronde van Lombardije te winnen.

Aru kende een voortreffelijk seizoen. De jonge Italiaan greep twee ritzeges in de Giro d'Italia, maar zijn hoogtepunt was eindwinst in de Vuelta a España. In de voorlaatste etappe fietste hij nog Tom Dumoulin uit de rode leiderstrui. Voor Aru wordt het zijn eerste optreden in de Tour de France.