Quintana toont bloedvorm ook in Tour du Var

Nairo Quintana heeft ook de Tour du Var naar zijn hand gezet. Eerder dit seizoen zegevierde de Colombiaan al in de Tour de la Provence en hij heeft nu een voorschot genomen op een nieuwe eindzege.
Quintana

De Tour du Var is er dit seizoen eentje voor klimmers. Zaterdag moest de Col d'Eze als slotklim bedwongen worden. Er ontstond al snel een vrij sterke kopgroep met onder anderen Sean Bennett, Georg Zimmermann, Emil Vinjebo, Michael Gogl en de Nederlander Mathijs Paasschens. In het peloton liet Team Arkéa-Samsic merken veel vertrouwen te hebben in kopman Quintana, want de Franse ploeg nam gedecideerd de kop in achtervolging op de vluchters. Al voor de slotklim in zicht kwam werd de aanvalspoging van de kopgroep tenietgedaan.

Ondertussen had ook de winnaar van de eerste etappe en tevens leider Anthony Perez het moeilijk. De Fransman van Cofidis moest lossen en dus zou er een nieuwe leider komen. De grote vraag: wie zou de trui overnemen van Perez? Op vier kilometer van de meet trok Quintana ten aanval. Thibaut Pinot ging met Quintana mee, maar al snel was het tempo van die laatste te hoog voor Pinot. Uiteindelijk fietste Quintana een voorsprong van veertig seconden bijeen. Morgen staat de laatste etappe op het programma.

Laatste nieuws