Van der Poel: 'Uiteindelijk is het maar koers'

Het zou het voorjaar van Mathieu van der Poel moeten worden, maar het lijkt hoogst onzeker of er überhaupt nog wel een koers doorgaat in het voorjaar. Van der Poel: "De onzekerheid is het moeilijkste."

Poel

Van der Poel doet zijn verhaal tegen Het Nieuwsblad. De alleskunner vertelt dat de onzekerheid het moeilijkste voor hem is. "Het enige wat ik weet is dat ik morgen weer op de fiets zal stappen. Niemand kan nog zeggen wanneer de volgende wedstrijd is. Waarvoor gaan wij de volgende weken trainen? Naar welk moment ga je pieken? Roubaix? De Waalse klassiekers?"

Mike Teunissen en Wout van Aert vertelden al dat het mentaal een moeilijke periode is. "In zekere zin zou het beter zijn dat ze ons snel duidelijkheid geven en zeggen dat er geen enkele voorjaarskoers meer wordt gereden. Dan kunnen we nu met z'n allen beginnen te rusten en weer opbouwen richting zomer bijvoorbeeld. Maar mocht het zo zijn dat we in het voorjaar rijden, dan zal ik daar alles op zetten. Ik geef het voorjaar voorlopig nog niet helemaal op."

Wel wil Van der Poel benadrukken dat zijn problemen en die van de wielersport in het niet vallen. "Natuurlijk zijn al die afgelastingen een enorme tegenvaller, maar uiteindelijk is het maar koers. Er zijn momenteel grotere problemen in de wereld. Die afgelastingen zijn jammer, maar als renner kun je er toch niets aan doen. Dus probeer ik me er ook niet te druk over te maken. Er zit niets anders op dan thuis te blijven en te luisteren."

Nieuws
  • Cor Vos