Wuyts pleit voor klassiekers tijdens Ronde van Spanje

Het coronavirus heeft de gehele wielrennerij op zijn kop gezet. Milaan-Sanremo gaat niet door, de Ronde van Vlaanderen is zo goed als zeker afgelast en ook Parijs-Roubaix staat op de tocht. Michel Wuyts denkt alvast na over een herindeling van de koerskalender.
Klassiekers

Tegen Sporza: "Mijn gezond verstand zegt dat deze periode waarin alles wordt afgelast, verdubbeld zal worden. Ik vermoed dat het voorjaar naar de haaien is. Ik hoop dat we in mei kunnen aanknopen met een nieuw begin. Er zijn organisatoren die zeggen dat ze in een bestek van vijf of zes maanden geen twee wedstrijden kunnen neerpoten. Maar ik zou wel wat ruimte zoeken voor de monumenten, als dat kan. De Ronde van Vlaanderen, Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik."

"In overleg met een aantal gestelde lichamen binnen de sport zou men kunnen proberen daarvoor plaats te vinden op de kalender", gaat Wuyts verder. "Waarom zou je bijvoorbeeld tijdens de Vuelta, een rittenkoers waarin enkel klimmers aan hun trekken komen, geen klassieke wedstrijden kunnen rijden voor een heel ander soort type renner?"

Collega-analyticus José De Cauwer is het niet met Wuyts eens, zo vertelt hij eveneens tegen Sporza. "Ik pleit ervoor om te kiezen voor de strategie 'wat voorbij is, is voorbij'. Ik vind niet dat er achteraf nog een alternatieve kalender moet worden opgesteld. Als Milaan-Sanremo of de Giro niet gereden kunnen worden, dan is dat maar zo."

Laatste nieuws