Michal Kwiatkowski helpt medisch personeel uit de brand

Ook Polen gaat gebukt onder de coronacrisis. Voormalig wereldkampioen Michal Kwiatkowski steekt een hulpende hand uit. De INEOS-renner is eigenaar van meerdere appartementen in de plaats Toruń en stelt deze beschikbaar voor medisch personeel en hulpverleners. De Pool deelt een oproep op Facebook.

Michal Kwiatkowski helpt medisch personeel uit de brand

Kwiatkowski vertelt dat hij meerdere appartementen, die hij in Toruń bezit, beschikbaar stelt voor medisch personeel die strijden tegen de coronapandemie. Hij liet dat gisteren weten op Facebook. Het idee achter de actie van Kwiatkowski is dat artsen en verpleegkundigen bang zijn om het virus met zich mee te dragen en hun families te besmetten. "Er zijn geen woorden om de medische diensten te bedanken voor hun werk", aldus Kwiatkowski op Facebook.

"Misschien zijn sommige artsen, verpleegkundigen en andere werknemers bang om terug te keren naar hun appartement uit angst voor de gezondheid van hun dierbaren", vervolgt Kwiatkowski. "Ik stel de appartementen natuurlijk gratis beschikbaar. We zijn net klaar met de installatie van de laatste noodzakelijke apparatuur en de appartementen zijn vanaf dinsdag beschikbaar."

Nieuws
  • Cor Vos