Video | 2002, de laatste natte Parijs-Roubaix

Het is niet te geloven en we willen er eigenlijk ook niet te lang bij stilstaan: dit weekend is er regen voorspeld in Roubaix. Een natte Parijs-Roubaix, de droom van bijna iedere fan en volger. Het mag weer niet zo zijn. Als troost grijpen we terug naar 2002. Het jaar waarin Museeuw z'n derde won en waarin de wereld kennis maakte met Tom Boonen.
VIDEO: 2002, de laatste natte Parijs-Roubaix

Terwijl je dit leest, regent het in Roubaix. Dat is zuur, heel zuur voor ons wielerliefhebbers. Maar zoals wielrenners na een val in een reflex meteen weer op de fiets willen stappen, blijven ook wij positief en blikken we vandaag in beeld terug op de laatste natte Parijs-Roubaix, die uit 2002.

Apocalyptische omstandigheden, Museeuw die al vroeg ten aanval trekt, volgwagens die vastlopen in de prut, Hincapie die van vermoeidheid het skoekeloen inrijdt en Tom Boonen die op pas 21-jarige leeftijd enorm indruk maakt. Parijs-Roubaix 2002 was er eentje om vingers en duimen bij af te likken. Helaas krijgen we dit jaar niet dat spektakel. Wie duimt er met ons mee voor een regenachtige editie editie in oktober?

Maar voor het zover is dus de heerlijke beelden uit 2002.

Wuyts en Vannieuwkerke blikten een paar jaar geleden al terug

De complete finale, met Engels commentaar

Laatste nieuws