'Tour de France wordt verreden van 29 augustus tot 20 september'

Het uitstellen van de Tour de France is inmiddels onvermijdelijk geworden, maar op welke datum de belangrijkste wedstrijd van het jaar dan wél verreden wordt, is nog niet duidelijk. Het laatste nieuws is dat de Tour op 29 augustus begint in Nice en 20 september finisht in Parijs. Dat meldt de Dauphiné Libéré.
'Tour de France wordt verreden van 29 augustus tot 20 september'

Gisteren werd al bevestigd dat de Tour de France verplaatst ging worden. Alle grote evenementen in Frankrijk zijn immers tot half juli verboden.

De Tour start volgens Dauphiné Libéré op 29 augustus, mits het coronavirus dan onder controle is. Volgens de Franse krant stelt deze datum de renners in staat om zich goed voor te bereiden op de drieweekse koers en krijgen ze zo ook de ruimte om voorbereidingswedstrijden te rijden. Overigens zijn de data van die voorbereidingskoersen ook niet duidelijk. Wat volgens de Fransen ongewijzigd blijft is het etappeschema.

Mocht de Tour op 20 september finishen, dan is dat tegelijk met het wereldkampioenschap wielrennen. Op de 20e rijden de mannen hun individuele tijdrit. Gisteren werd gemeld dat de Vuelta naar september verplaatst zou worden, die gaat volgens Dauphiné Libéré dan weer naar augustus.

Laatste nieuws