HomeNieuwsEvenepoel degradeert tegenstand in Ronde van Burgos

Evenepoel degradeert tegenstand in Ronde van Burgos

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Burgos naar zich toegetrokken. Op de steile slotklim liet hij geen spaan heel van de concurrentie.

Negen renners zouden de dag kleuren. De grootste namen voorin: Jetse Bol, Edward Theuns en Nikita Stalnov. Op 55 kilometer van de meet barstte de koers in het peloton los, want Bora-hansgrohe en Team Ineos besloten waaiers te trekken. Door de waaiers verloren de koplopers veel tijd. Hoewel het onrustig was, kwam alles uiteindelijk aan op de steile slotklim. De beste vluchter van de dag was Roger Adria, maar de Spanjaard wist niet uit de greep van de topfavorieten te blijven en werd op twee kilometer van de meet ingerekend.

Toen was leider Felix Grosschartner al lang en breed gelost. Het hoge tempo van Mitchelton-Scott was er ook te veel aan voor onder anderen titelverdediger Ivan Sosa, Alejandro Valverde en Sepp Kuss. Simon Yates leek de aangewezen man voor de Australische ploeg, maar het was uiteindelijk Esteban Chaves die het bal opende. De Colombiaan kreeg George Bennett en Evenepoel met zich mee. Favorieten Richard Carapaz en Mikel Landa zaten direct op een gaatje, waardoor duidelijk werd dat het tussen Chaves, Bennett en Evenepoel zou gaan.

Chaves sloeg even een gaatje, maar werd teruggehaald door Bennett. De drie hielden elkaar even in evenwicht. Totdat Evenepoel de duivels ontbond. De Belg reed meter voor meter weg van zijn kompanen en sloeg al snel een groot gat. Bennett finishte uiteindelijk op achttien seconden, maar Evenepoel nam met zijn zege wel een voorschot op de eindzege.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Grappig: Twitteraar creëert met Faceswap Mathieu van Aert en Wout van der Poel

Ze horen toch een beetje bij elkaar als Gert & Samson (alhoewel Samson een...

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Meer zoals dit

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...