HomeNieuwsEvenepoel degradeert tegenstand in Ronde van Burgos

Evenepoel degradeert tegenstand in Ronde van Burgos

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Burgos naar zich toegetrokken. Op de steile slotklim liet hij geen spaan heel van de concurrentie.

Negen renners zouden de dag kleuren. De grootste namen voorin: Jetse Bol, Edward Theuns en Nikita Stalnov. Op 55 kilometer van de meet barstte de koers in het peloton los, want Bora-hansgrohe en Team Ineos besloten waaiers te trekken. Door de waaiers verloren de koplopers veel tijd. Hoewel het onrustig was, kwam alles uiteindelijk aan op de steile slotklim. De beste vluchter van de dag was Roger Adria, maar de Spanjaard wist niet uit de greep van de topfavorieten te blijven en werd op twee kilometer van de meet ingerekend.

Toen was leider Felix Grosschartner al lang en breed gelost. Het hoge tempo van Mitchelton-Scott was er ook te veel aan voor onder anderen titelverdediger Ivan Sosa, Alejandro Valverde en Sepp Kuss. Simon Yates leek de aangewezen man voor de Australische ploeg, maar het was uiteindelijk Esteban Chaves die het bal opende. De Colombiaan kreeg George Bennett en Evenepoel met zich mee. Favorieten Richard Carapaz en Mikel Landa zaten direct op een gaatje, waardoor duidelijk werd dat het tussen Chaves, Bennett en Evenepoel zou gaan.

Chaves sloeg even een gaatje, maar werd teruggehaald door Bennett. De drie hielden elkaar even in evenwicht. Totdat Evenepoel de duivels ontbond. De Belg reed meter voor meter weg van zijn kompanen en sloeg al snel een groot gat. Bennett finishte uiteindelijk op achttien seconden, maar Evenepoel nam met zijn zege wel een voorschot op de eindzege.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...