HomeAchtergrondBelgen lyrisch over Evenepoel en Van Aert: 'Basis voor fantastisch mooi decennium...

Belgen lyrisch over Evenepoel en Van Aert: ‘Basis voor fantastisch mooi decennium gelegd’

Het Belgische wielrennen bevindt zich sinds de herstart van het seizoen in een absolute hoogconjunctuur en dat komt vooral door de prestaties van Wout van Aert en Remco Evenepoel. De Belgische media buitelen over elkaar heen om de loftrompet af te steken. Een overzicht.

Wuyts: ‘Basis voor fantastisch mooi decennium gelegd’

Sporza liet haar commentator Michel Wuyts aan het woord in een Facebook-live sessie. Wuyts vertelt dat hij zich heeft laten overrompelen door beide youngsters. “Ik ga ze niet naast elkaar leggen”, zegt hij over beide prestaties. “Ik ga die historische zaterdag gewoon nog heel lang onthouden.”

“Er is een basis gelegd voor een fantastisch mooi decennium. Dat is 10 jaar, hé. Ik was ervan overtuigd dat we in positieve zin zouden exploderen en dat we de boel zouden platleggen met het talent dat we hebben. Mijn verwachtingspatroon was huizenhoog.”

Wuyts noemt Van Aert de beste klassieke renner van het moment, die bovendien aan een reeks begonnen is. “Ik ga ervan uit dat hij heel ver zal komen in het vervolledigen van die reeks.”

De commentator droeg een roze polo, bewust volgens hem. “Ik geloof echt dat hij de Giro kan winnen”, zegt Wuyts over Remco Evenepoel. “In de wetenschap dat je iemand van 20 wel de toelating moet geven om te falen. Maar er zijn voortekenen die me vertellen dat hij dat niet zal doen”

‘Van Aert heeft het allemaal’

Bij Het Nieuwsblad kan het ook niet op. 'Zelfs de grootste superlatieven zijn nog amper toereikend', kopt de krant die Johan Museeuw aan het woord laat. De Leeuw van Vlaanderen beaamt hoe lastig het is om Milaan-Sanremo te winnen. “Ze zeggen soms: Milaan-Sanremo is de makkelijkste wedstrijd om te rijden, maar de moeilijkste om te winnen. Klopt helemaal. Verbluffend hoe Van Aert de koers helemaal naar zijn hand zette en het dan ook nog eens afmaakte”, aldus Museeuw. “Van Aert heeft het wel allemaal. Dit is het eerste van een lang lijstje Monumenten dat hij nog gaat winnen, zeker weten. Best mogelijk dat daar nog een paar Milaan-Sanremo’s bijkomen.”

Natuurlijk kopte de krant ook over die andere jonge Belg. Of Remco Evenepoel de Ronde van Lombardije kan winnen? Het Nieuwsblad gaf drie redenen waarom dat kan.

Het Laatste Nieuws liet Andrei Tchmil, Tom Boonen en Eddy Merckx om de prestaties van hun jonge landgenoten te duiden. “Gouden wielerjaren op komst voor België”, voorspellen ze. De Gazet van Antwerpen wijst er op haar beurt op dat het niet veel renners gelukt is om op hun 25ste Milaan-Sanremo te winnen. Boonen, Museeuw, Van Avermaet, Gilbert… Allen probeerden ze het, maar het lukte ze nimmer. Tot slot doet De Standaard en nog een schepje bovenop: “Wout Van Aert verovert plaats in galerij der groten”, kopt de krant.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Dylan van Baarle: ‘Ik ben totaal niet bezig met de kasseienrit, want ik ben hier om te helpen’

Heb je nog in de stress gezeten of je de Tourselectie wel zou halen? “Nee,...

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Interview | Dylan van Baarle: ‘Ik ben totaal niet bezig met de kasseienrit, want ik ben hier om te helpen’

Heb je nog in de stress gezeten of je de Tourselectie wel zou halen? “Nee,...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Rel Intermarché en Hermans duurt voort: ‘Ploeg die zo omgaat met renners, daar wil ik geen deel van uitmaken’

Het zag er na en tijdens de Baloise Belgium Tour zo mooi uit voor...