Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Zaterdag is het dan eindelijk zover: het Grand Départ van de 107de editie van de Tour de France! Tot die tijd is er veel wielrennen op tv, héél veel wielrennen! Te beginnen met het EK natuurlijk, we zetten de belangrijkste wedstrijden voor je op een rijtje.

Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

We beginnen met het EK natuurlijk, dat op maandag begint met de tijdritten. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn er de wegritten van de verschillende categorieën en uiteindelijk wordt het kampioenschap afgesloten met de Mixed Relay.

EK wielrennen (24-28 augustus)

Maandag 24 augustus

- 09:00: Tijdrit junioren vrouwen

- 10:25: Tijdrit junioren mannen

- 12:00: Tijdrit beloften vrouwen

- 13:10: Tijdrit beloften mannen

- 14:30: Tijdrit elitevrouwen

- 16:10: Tijdrit elitemannen

Woensdag 26 augustus

- 09:00: Wegwedstrijd beloften vrouwen

- 12:00: Wegwedstrijd elitemannen

Donderdag 27 augustus

- 09:00: Wegwedstrijd beloften mannen

- 13:00: Wegwedstrijd elitevrouwen

Vrijdag 28 augustus

- 09:00: Wegwedstrijd junioren vrouwen

- 11:20: Wegwedstrijd junioren mannen

- 14:30 Mixed Relay

Tour de France (29 augustus - 20 september)

De wedstrijd waar het gros van de wielerfans zo naar uitkijkt: de Tour de France! Het openingsweekend belooft meteen spetterend te worden, met twee pittige etappes rondom Nice. De Tour wordt zowel door de NOS, Sporza en Eurosport uitgezonden natuurlijk.

Etappe 1 is meteen een pittige rit...
Maar de tweede rit is op papier nog zwaarder!

Avondetappe en Vive le Vélo

In de periferie van de Tour zijn er natuurlijk ook de nodige randprogramma's. Vive le Vélo van de VRT en De Avondetappe van de NOS worden dagelijks uitgezonden vanaf een locatie in respectievelijk België en Nederland. Bij onze zuiderburen neemt Karl Vannieuwkerke de presentatie op zich, terwijl Dione de Graaff het Nederlandse programma presenteert. Herman van der Zandt zal namens de NOS op locatie in Frankrijk zijn.

Druivenkoers (za 29 augustus)

Op zaterdag 29 augustus wordt de zestigste editie van de Druivenkoers, vorig jaar gewonnen door Arvid de Kleijn, verreden. De wedstrijd wordt vanwege het coronavirus zonder publiek verreden en de organisatie roept mensen op om vooral niet naar het parkoers te komen.

Ronde van Hongarije (29 augustus - 2 september)

Nog niet genoeg wielrennen gehad? Dan is er nog de Ronde van Hongarije. Met Jumbo-Visma, Israel Start-Up Nation, Mitchelton-Scott-Scott, CCC en Trek-Segafredo staan er vijf WorldTour teams aan de start van deze wedstrijd.

Eurosport zendt de wedstrijd uit, rond 19:00 op Eurosport 1.

Nieuws
  • Cor Vos