Tom Dumoulin: 'Had de Dauphiné echt nodig om beter te worden'

Dumoulin is in Nice en heeft er zin in! Ook Roglic is daar inmiddels aangekomen en praat met de pers.
tom dumoulin

In het AD laat Tom Dumoulin weten blij te zijn met z'n eigen vorm. "Ik voel me goed. Die zware Dauphiné had ik echt nodig om beter te worden. Primoz en ik gaan beiden voor het klassement en zullen in de laatste week kijken hoe we ervoor staan. Het is overigens niet alleen maar Jumbo tegen INEOS. Er zijn wel twintig renners die kunnen winnen of op het podium kunnen eindigen."

Dumoulin heeft het ook nog over de door het gek. "Het zomerse gevoel zal ontbreken en het wordt Nederlanders ook afgeraden naar Nice te komen. Dat is heel jammer, maar de koers zelf zal er niet anders door worden. Wij zijn vooral blij dat we weer kunnen rijden. Ik doe wel een dringend beroep op de fans die er wel zijn om mondkapjes te dragen. In de Dauphiné werden we soms in het gezicht geschreeuws door mensen die geen mondkapje droegen. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Normaal zijn die aanmoedigingen geweldig, maar we moeten nu heel erg oppassen."

Het AD sprak ook nog met Primoz Roglic. De Sloveen is wat kort van stof, maar meldt dat het weer goed met hem gaat. "Goed nieuws. Ik ben er klaar voor, net als mijn teamgenoten. Naar de concurrentie kijk ik niet echt. Het enige team dat we kunnen managen zijn wij zelf en dat gaan proberen zo goed mogelijk te doen."

Laatste nieuws