Inval in hotel Arkéa Samsic tijdens Tour de France

Het hotel waar Arkéa Samsic afgelopen woensdag verbleef gedurende de Tour de France is doorzocht door de OCLAESP, een Franse instelling die strijd tegen misdrijven tegen volksgezondheid en het milieu. Ploegleider Emmanuel Hubert bevestigt dit aan L'Equipe. De actie zou gericht zijn tegen Nairo Quintana.

Inval in hotel Arkéa Samsic tijdens Tour de France

Afgelopen weekend kwam dit nieuws naar buiten, via Journal du Dimanche. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Franse zondagkrant. De huiszoeking in het hotel vond plaats in Megève, waar de ploeg woensdag verbleef. L'Equipe heeft navraag gedaan bij Emmanuel Hubert en hij bevestigde dat er inderdaad een inval geweest is, maar hij wilde er geen commentaar op geven. Volgens Journal du Dimanche was de actie een vooronderzoek en vond deze plaats zonder dat de Franse antidopingautoriteit AFLD er van wist.

Daarnaast zou de actie niet zozeer tegen de ploeg, maar wel tegen Nairo Quintana, zijn broer Dayer en Winner Anacona gericht zijn. Ook zijn de kamers van masseurs en ploegauto's doorzocht. In het verleden heeft de OCLAESP vaker onderzoeken uitgevoerd, onder andere bij Deceuninck-Quick Step. Die zaak werd gesloten, omdat er geen misstanden werden gevonden.