Jumbo-Visma start vrouwenploeg, Marianne Vos belangrijkste boegbeeld

Het nieuws ging al even rond in de wandelgangen, maar nu is het officieel: Jumbo-Visma start een vrouwenploeg. Marianne Vos wordt het belangrijkste uithangbord van de ploeg, die voor volgend jaar een continentale licentie aanvraagt.

Jumbo-Visma start vrouwenploeg, Marianne Vos belangrijkste boegbeeld

Jumbo-Visma heeft natuurlijk al een mannenploeg en het Development Team. Vanaf volgend jaar komt daar een damesploeg bij. Ook verbindt Parkhotel Valkenburg zich aan de ploeg. De ambitie om een damesteam te beginnen was er al langer bij teammanager Richard Plugge, zo vertelt hij. "De tijd is rijp om daar mee aan de slag te gaan. Het is fantastisch om met een eigen damesteam een grote bijdrage te leveren aan het nationale en internationale dameswielrennen. Met de komst van dit damesteam maken we Team Jumbo-Visma compleet en omarmen we talentherkenning, ontwikkeling en topsport op het hoogste niveau", legt hij uit. "Daarnaast is het fantastsich dat we binnen ons Academy model jonge meisjes ook perspectief kunnen bieden voor de lange termijn."

Esra Tromp, voormalig teammanager van Parkhotel Valkenburg, gaat het team leiden. "Het doel van het team is om het beste vrouwenteam van de wereld te worden, dus ik heb deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen", vertelt ze. "Het team bestaat uit talent en ervaring en heeft een erg mooie balans." Naast Tromp gaan Marco Postma, Leselot Decroix en Marieke van Wanroij ook voor het team werken. Het team start onder een continentale licentie omdat het volgens de regels niet mogelijk is om direct in de WorldTour te beginnen.

Marianne Vos

Marianne Vos wordt het belangrijkste uithangbord van de ploeg. "Ik ben er trots op deel uit te maken van Team Jumbo-Visma", vertelt ze. "De visie en ambitie van het team spreekt mij aan en ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan."

De volledige selectie ziet er als volgt uit: Marianne Vos, Jip van den Bos, Riejanne Markus, Anouska Koster, Nancy van der Burg, Romy Kasper, Aafke Soet, Teuntje Beekhuis, Julie van de Velde, Pernille Mathiesen, Karlijn Swinkels en Anna Henderson.

Vrouwen
  • Cor Vos