Tom Dumoulin stapt uit Vuelta: 'Vizier op volgend jaar'

Tom Dumoulin gaat niet verder in de Vuelta a España. De Nederlander stapt niet meer op in de achtste etappe. Dat meldt zijn ploeg Jumbo-Visma. Dumoulin ging aanvankelijk voor een goed klassement, maar had na zeven etappe's al meer dan 40 minuten achterstand op klassementsleider Richard Carapaz.

Tom Dumoulin stapt uit Vuelta
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

“Zowel onze trainersstaf als ik denken dat het de beste keuze is om af te stappen”, vertelt Dumoulin op de website van zijn team. “In het begin van de Vuelta voelde ik me al vermoeid en dat gevoel bleef. Het heeft voor mij geen zin om door te gaan, want dan hypothekeer ik misschien het volgende seizoen. Het is jammer om de Vuelta te verlaten, maar wel de juiste keuze. Daar zijn we het allemaal over eens. Met Primoz staan we er goed voor in het klassement. Hopelijk kan het team de winst mee naar huis nemen.”

Sportief directeur Merijn Zeeman vindt het jammer dat zijn poulain de wedstrijd verlaat. “Het is jammer dat Tom naar huis gaat. Elke dag hebben we zijn vermoeidheid gemonitord, maar die bleef toenemen. Desondanks heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het team en goed werk geleverd. Zijn weliswaar korte deelname aan de Vuelta is een goede investering geweest voor 2021, maar nu zien we dat we op grenzen stuiten en nemen de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.”